SSL (HTTPS) certificaat ontbreekt; ruim 80% van bedrijfswebsites die persoonsgegevens verwerken, doen dat op onveilige wijze. Domeinbeheerder SIDN heeft onderzoek gedaan naar bedrijvensites die nog steeds gevoelige informatie van bezoekers versturen. Het resultaat was verbluffend hoog. Honderdduizenden sites maken nog steeds geen gebruik van een veilige verbinding.

certificaat SSL ter beveiliging https websiteVorig jaar kaartte InternetXP dit probleem al aan. Want niet alleen de veiligheid van gegevens is in het geding maar ook de zoekresultaten in Google worden negatief beïnvloed wanneer je website over een onveilige verbinding beschikt.

Wettelijke verplichting
In Nederland ben je als websitebeheerder verplicht om persoonsgegevens van bezoekers goed te beveiligen. Op eenvoudige wijze kan een hacker diverse gegevens zoals naam, adresgegevens, telefoonnummers en e-mailadressen buit maken van een onbeveiligde website. Bij een onderzoek onder 780.000 zakelijke websites kwam aan het licht dat meer dan 55% hiervan gevoelige gegevens accepteert. Contactformulieren op een website bijvoorbeeld.

Van deze 55% websites die gevoelige informatie accepteren doet 86% dit via een onveilige (HTTP) verbinding! “Deze cijfers verbazen ons niet, maar vinden wij wel zorgwekkend.” aldus een woordvoerder van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe herken ik een veilige website?
De HTTPS beveiligingsstandaard is te herkennen aan het ‘groene slotje’ bovenin de adresbalk van een website. De website van InternetXP is dus beveiligd!

Google optimalisatie
Veel ondernemers steken tegenwoordig veel tijd en geld in het optimaliseren van hun website maar vergeten vervolgens de implementatie van een SSL (HTTPS) certificaat. Heel erg zonde wanneer je bedenkt dat Google websites zonder certificaat tegenwoordig bestraft met een lagere plaatsing. Meer info hierover schreef ik vorig jaar in dit artikel.

HTTPS hosting bij InternetXP
Vanzelfsprekend bieden we bij InternetXP u ook de mogelijkheid om uw website te voorzien van een SSL (HTTPS) certificaat. Deze opwaardering zal de veiligheid en betrouwbaarheid op onze server alleen nog maar sterker maken. Laat het ons daarom weten en binnen één werkdag is dan ook uw website veilig én optimaal vindbaar!

Kosten van een SSL certificaat bij InternetXP komen op € 75,00 per jaar (ex. BTW). We rekenen eenmalig € 65,00 (ex. BTW) voor installatie en handling.