Spookfactuur? Ze zijn er weer! De jaarlijks terugkerende facturen van een organisatie die zich NL Domein Host noemt. Een advies van mijn kant: BETAAL NOOIT.

Deze facturen zijn dus niet afkomstig van InternetXP. Dit bericht is alleen om je te waarschuwen voor de oplichterspraktijken van het bedrijf NL Domein Host, dat deze valse facturen stuurt.

Bij twijfel over een spookfactuur; bel direct 06-14715320

Via onze klanten ontvangen we regelmatig bericht wat ze met dit soort facturen moeten doen. Er heerst toch nog veel onduidelijkheid over. Deze spookfacturen zijn afkomstig van een bedrijf  dat zich NL Domein Host noemt, voorheen waren zo ook actief als Domein Host Nederland. Uit berichten op fraudehelpdesk.nl over NL Domein Host en Domein Host Nederland blijkt dat dit bedrijf al geruimde tijd bekend staat als fraudeur op gebied van het versturen van spookfacturen.

Factuur NL Domein Host
Hieronder tref je een voorbeeld van zo’n factuur aan. Let wel dat dit voorbeeld per keer kan verschillen.

Spookfactuur NL domein host

Wat moet ik doen als ik een factuur ontvang van NL Domein Host?
Wanneer je een factuur hebt ontvangen van NL Domein Host moet je deze NOOIT betalen! Er bestaat namelijk geen enkele juridische betalingsverplichting. De bedragen op de factuur variëren. In dit geval gaat het om een bedrag van € 181,-. Wie goed oplet ziet dat het geen factuur is die u dient te betalen, maar dat het slechts gaat om een aanbieding.

Kleine lettertjes
In de kleine lettertjes onderaan de factuur staat: ‘Let op! Dit is een aanbieding, geen factuur. Betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging’. Wanneer je dus betaalt ga je in op de aanbieding en zit je vast aan een contract. Indien je niets doet zal zoals blijkt uit de kleine lettertjes de dienstverlening vervallen.

Fraude melden
De bedrijfsjurist van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) heeft aangegeven dat SIDN of een hostingprovider niks kan doen tegen deze vorm van fraude en dat de ontvanger van deze factuur zelf aangifte moet doen bij de politie. Wanneer je een factuur hebt ontvangen kun je naast het doen van aangifte ook een melding maken via de fraudehelpdesk.nl.

Ons advies
Heeft u deze spookfactuur gekregen, betaal deze dan niet.