internetxp-html5“Google neemt vanaf 30 juni geen Flash-advertenties meer aan” (bron: Tweakers op 10 februari 2016)

Goed nieuws voor InternetXP! Want waar andere ontwikkelaars al jaren doorgaan met het aanbieden van Flash applicaties om animaties op het internet weer te geven, is InternetXP al een aantal jaar geleden gestart met HTML5. Al jaren pleiten we voor een massale overstap naar HTML5, puur omdat dit animaties op alle platformen mogelijk maakt. Daarnaast komt Flash herhaaldelijk negatief in het nieuws vanwege de vele kritieke beveiligingslekken.

Met het bericht dat Googles advertentienetwerk vanaf 2 januari 2017 stopt met het vertonen van Flash-advertenties maar dat ontwikkelaars gebruik moeten maken van HTML5 juichen we van harte toe!

Google is al langer bezig met het afstoten van Flash. Sinds begin 2015 biedt Google adverteerders al de mogelijkheid om hun Flash-advertenties automatisch om te zetten naar html5. Ook toont de Chrome-browser sinds september vorig jaar niet meer zomaar automatisch alle bewegende Flash-content.

Lees het volledige artikel hier: http://tweakers.net/nieuws/108083/google-neemt-vanaf-30-juni-geen-flash-advertenties-meer-aan.html