internetxp-ssl-https“Google gaat beveiligde websites voorrang geven in de zoekresultaten van de zoekmachine. Websites met een versleutelde https-verbinding komen automatisch hoger in de resultaten dan websites met een http-verbinding.” (bron: nu.nl – 17 december 2015)

Voorheen was het HTTPS protocol voorbehouden aan webshops en websites waar veel persoonlijke gegevens op werden achtergelaten. Maar sinds Google voorrang gaat verlenen aan beveiligde websites door deze een hogere ranking te geven, stappen ook reguliere websites massaal over op deze versleutelde verbinding. Websites met HTTPS kregen al een streepje voor in de zoekresultaten op Google, maar nu heeft het bedrijf hogere veiligheidseisen gesteld aan websites. Ook wordt het systeem aangepast waarmee de zoekresultaten worden opgebouwd.

HTTPS hosting bij InternetXP
Vanzelfsprekend bieden we bij InternetXP u ook de mogelijkheid om uw website te voorzien van een SSL certificaat. Deze opwaardering zal de veiligheid en betrouwbaarheid op onze server alleen nog maar sterker maken. Laat het ons daarom weten en binnen één werkdag is dan ook uw website veilig én optimaal vindbaar!

Link naar artikel: http://nu.nl/internet/4184861/beveiligde-websites-krijgen-voorrang-in-zoekresultaten-google.html